Gezondheidsvoordelen van een massage

Gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage biedt gezondheidsvoordelen op een aantal vlakken. Zo is het bewezen dat de werking van klieren, gewrichten, zenuwen, spieren en organen verbeterd kan worden dankzij massages. Ook het immuunstelsel wordt door het masseren geactiveerd en zorgt er op die manier voor dat de weerbaarheid tegen ziekten verhoogd wordt. Pijn wordt verlicht, de bloemsomloop wordt gestimuleerd, de lymfestroom waarmee gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd wordt ondersteund. Een massage kan ontspannen, maar ook opwekken en stimuleren. Spieren worden versoepeld en ontspannen. Ook het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van stress en slapeloosheid zijn positieve gevolgen.

Ook een massage inplannen?
Massage als helende kunst

Massage als helende kunst

De ontmoeting en aanraking waarbij we van mens tot mens komen op een zuivere manier, is een middel om terug contact te maken met je lichaam. Je leert opnieuw naar je lichaam luisteren en omgaan met alledaagse kleine en grote spanningen. Als mens kunnen we nu eenmaal niet zonder aanraking.
 

Boek nu je massage
Aanraking als troost en genezing

Aanraking als troost en genezing

Een kind dat getroost wordt door zijn mama, wordt vastgehouden en geknuffeld. Die aanraking wordt doorgegeven naar de rest van het lichaam, dankzij de structuur van de huid en de lagen eronder. Die zijn zo opgebouwd dat ze de zintuiglijke waarnemingen kunnen ontvangen en doorgeven.

Contacteer me voor meer informatie
Het vermogen om te voelen

Het vermogen om te voelen

Als we geboren worden, is de tastzin het eerste zintuig dat ontwikkeld wordt. We raken het vermogen om te voelen kwijt in de hedendaagse maatschappij, die vooral gericht is op audiovisuele ervaringen. Toch ga je automatisch gebruik maken van natuurlijke handelingen zoals drukken, kneden en wijven als je stramheid ondervindt in je spieren. Eigenlijk is ook dat masseren, ook al ben je je er zelf niet van bewust dat je je lichaam masseert. De aanraking van een pijnlijke plek is een natuurlijke reflex.

Bel me voor meer informatie!

De website van Laura Delight maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer weten